preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
MARENDE

http://os-cavtat.skole.hr/upload/os-cavtat/images/static3/2487/attachment/MARENDE-OD-5-VELJACE.pdf

Priloženi dokumenti:
prehrana.pdf

Cavtate moj!
Matematika
Opći akti
Priloženi dokumenti:
Pravilnik o radu.pdf

Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 12. 2013.

Ukupno: 641534
Ovaj mjesec: 1352
Ovaj tjedan: 373
Danas: 12
O365 za škole

Suradnja i komunikacija u virtualnim učionicama

Hvala

 

Konavoski vez

Radionica vezenja 

Webmail

ŠKOLJKE

Dobro došli!

Školsku zbirku čini 151 izložena vrsta, morskih i kopnenih puževa i školjaka, a  predstavljene su 271 primjerkom. Dar su PŠ Čilipi Đura i Tanje Capor.

Priloženi dokumenti:
Dar zbirka puzeva i skoljki.docx

Vijesti - Osnovna Škola Cavtat

Noć knjige u našoj školi

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2024. 13:34

UPISI UČENIKA U 1. RAZRED ZA ŠK. GOD. 2024./2025.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da su objavljeni termini za testiranje školskih obveznika u postupku upisa u prvi razred. Prijava se provodi elektronskim putem te Vas molimo da u postupku ispunjavanja potrebnih podataka slijedite svaki traženi korak. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili trebate više informacija, slobodno nas kontaktirajte na broj 478-052. Veselimo se skorom susretu,

       Stručno razvojna služba

   Termini za testiranje   :::OVDJE::: yes

Roditelji koji niste zakazali sistematski pregled koji prethodi upisu kod liječnice školske medicine obvezno  isto obavite putem Terminka. Terminko je internet aplikacija koja omogućava roditeljima da u nekoliko minuta rezerviraju termin u pripadajućoj  ambulanti u Dubrovniku.  Terminko se koristi vrlo jednostavnim sučeljem za naručivanje zbog čega ga se svi njime koriste bez poteškoća.

Osim što klijentima omogućuje da ne moraju planirati, dolaziti i čekati na dodjelu termina, Terminko olakšava rad ustanovama jer maksimalno smanjuje broj poziva upućenih djelatnicima kao i broj dolazaka u ambulantu. 

       PRIJAVA za pregled :::OVDJE:::TERMINKO:::

 

2.NAPOMENA od 25. ožujka 2024.-podnošenje zahtjeva 

Rok za predaju zahtjeva za upis u prvi razred za školsku godinu 2024./25. putem platforme e-Građani je zaključno 31. ožujka 2024. godine. Roditelji koji trebaju pomoć školskog administratora mogu zahtjev podnijeti  u školi do zaključno u petak 29.ožujka 2024. u 12,00h. 

 

Napomena  22. veljače:

-  molimo roditelje koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal e-Građani da svoj dolazak prethodno najave  stručnoj službi škole na tel.020.478.052 kako bismo dogovorili termin za prijavu.

Dana 25. siječnja 2024. zaprimljena je obavijest o ovogodišnjem upisu učenika u 1. razred osnovne škole. Upis se provodi elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole bit će otvorene 22. veljače 2024.

Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u 1. razred osnovne škole sve do 31. ožujka 2024. U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnost koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak  (u aplikaciji naziv komercijalni program) sl.

Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 1. veljače do 31. ožujka 2024. godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole roditelji će od 22. veljače do 31. ožujka 2024. moći podnijeti i zahtjev za PRIJEVREMENI upis kao i za PRIVREMENO OSLOBAĐANJE od upisa.

S obzirom da se za elektroničke upise u osnovnu školu ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničke preglede i laboratorijske pretrage, roditelji trebaju  pratiti mrežne stranice škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2024. 12:20

Šareni tragovi tradicije: Uskršnje penganje jaja u PŠ Komaji

Kao i svake godine, različitim aktivnostima i prigodnim radovima pozdravili smo proljeće i predstojeći nam Uskrs, a učenici PŠ Komaji odlučili su pengati jaja.

Za penganje jaja potreban je pčelinji vosak i posudica u kojoj ga otopite, „penica”, jaja, strpljenje i mirna ruka.

Penica se napravi tako da se glavičasta iglica zabode u komadić lozove grančice. Vosak treba zagrijati dok se ne rastopi. Brzim pokretima penica se umače u vosak, a potom nanosi na jaja.

Potrebno je biti dovoljno brz kako bi se vosak nanio na jaje dok je još vruć. Zato ukrase i čine točkice i crtice.

Na jaja su se pisali i različiti natpisi:

Malo jaje našarat ću, koga volim regalat ću

Ovo jaje sretna šara, draga mi ga ruka dala

Ovo jaje na dar ide da ga crne oči vide

ili najjednostavnije

Sretan Uskrs!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 28. 3. 2024. 09:47

Međunarodno natjecanje Klokan u našoj školi

U petak se I u našoj školi održalo međunarodno matematičko natjecanje "Klokan". 50 -ak naših učenika okupilo se kako bi testiralo svoje matematičke sposobnosti i razmijenilo znanje s vršnjacima.

Natjecanje "Klokan" širom svijeta privlači učenike i potiče ih na razmišljanje izvan uobičajenih okvira, pružajući im priliku da se suoče s izazovima koji nadilaze standardni školski kurikulum. Sudionici su se natjecali u rješavanju kompleksnih problema koji zahtijevaju logičko razmišljanje, kreativnost i duboko razumijevanje matematičkih koncepta.

Osnovna škola Cavtat ponosno provodi ovaj događaj, pružajući izvrsne uvjete za sve natjecatelje. Učitelji i organizatori natjecanja bili su impresionirani entuzijazmom i predanošću učenika, a očekujemo da su pokazali solidnu razinu znanja i vještina.

Rezultati natjecanja bit će objavljeni nakon detaljne analize svih rješenja, a najbolji natjecatelji bit će nagrađeni priznanjima koja će im služiti kao poticaj za daljnji razvoj i usavršavanje u području matematike.

Ovim putem čestitamo svim sudionicima na hrabrosti i odlučnosti koju su pokazali sudjelujući u ovom izazovnom natjecanju i želimo im puno uspjeha u budućim matematičkim pothvatima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kate Kukuljica  datum: 23. 3. 2024. 08:22

PŠ Komaji obilježili Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda

Učenici područne škole Komaji obilježili su Svjetski dan šuma. Taj dan, 21. ožujka, podsjećamo na važnost i značaj očuvanja šuma. Šume nam daju kisik, pružaju hlad, te su dom brojnim životinjama i biljkama. Također su bitne u pročišćavanju voda te doprinose kvaliteti vode koju svi koristimo. Na taj način Svjetski dan šuma povezujemo sa Svjetskim danom voda koji obilježavamo samo dan kasnije, 22. ožujka. Voda je važna za sav ljudski, biljni i životinjski svijet jer bez nje ne bi bilo života. Učenici PŠ Komaji su u čast šumi i vodama ovaj proljetni dan proveli na Pasjači podsjećajući se u kakvom predivnom kraju živimo i kolikom smo ljepotom okruženi.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 11:59

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Danas, 21. ožujka obilježili smo Svjetski dan Down sindroma noseći šarene čarape koje su postale simbol podrške osobama s Down sindromom te simbol prihvaćanja različitosti u zajednici koja postaje ljepša i bogatija tek kada postanemo svjesni vrijednosti i ljepote koja se krije u jedinstvenosti svake osobe.

Odlukom Ujedinjenih naroda od 2012. godine, 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom i svake se godine sve više ljudi i organizacija diljem svijeta uključuje u obilježavanje ovog dana.

I naši učenici su danas odijenuli različite čarape koje su se baš dobro složile, bilo je zabavno! Zato, potrudimo se poslušati, bolje upoznati i prihvatiti jedni druge kako bi nam život bio zabavniji i ljepši.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2024. 14:49

Četvrtaši na terenskoj nastavi

Učenici 4. a i 4. b razreda su prošli tjedan posjetili Muzej Domovinskog rata na Srđu. Vožnja žičarom mnogim je učenicima bilo prvo i vrlo uzbudljivo iskustvo. Usponom brojnim i strmim skalinima učenici su osvojili tvrđavu Lovrijenac i uz prisustvo vodiča između ostalog naučili koju je ulogu tvrđava imala kroz povijest. Ostatak vremena su proveli uživajući u predivnom pogledu koji se pružao s Lovrijenca.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2024. 10:33

Ambasadori čistog podzemlja

U našoj školi održano je predavanje u sklopu volonterskog projekta “Ambasadori Čistog podzemlja” koji provodi Zagrebački speleološki savez. Projekt je pozitivno ocijenjen od Agencije za odgoj i obrazovanje te se provodi uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Predavanje je održala iskusna speleologinja Jelena Beželj te educirala učenike o važnosti krškog podzemlja, o tome tko ga, i kako istražuje, o važnosti zaštite špilja i jama kao podzemnih rezervoara pitke vode te zašto ne smijemo bacati smeće u prirodu i spilje. 

Speleologinja je predavanje održala u punoj speleološkoj opremi (odijelo, kaciga, oprema za kretanje po špagi) te je demonstrirala tehnike spuštanja i penjanja speleologa po špagi, što je učenicima  bilo zanimljivo i nezaboravno iskustvo.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 3. 2024. 13:18

Županijska smotra LiDraNo 2024.

U Kazalištu Marina Držića je jučer, 29. veljače održana županijska Smotra LiDraNo. Sudjelovali su brojni učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije koji su se predstavili svojim literarnim, novinarskim i dramsko-scenskim stvaralaštvom.

Učenici Osnovne škole Cavtat na županijskoj smotri predstavljali su nas literarnim radom koji je također i predložen za Državnu smotru LiDraNo 2024. (Marija Klinac, 6.r., Tajanstveni svijet knjiga, mentorica: Mirna Gjuraš Car), novinarskim radovima (Lea Bebić, 7.r., Osvrt na Kimetsu No Yaiba, mentorica: Patricia Rašica Čurčija,  Paulo Miljas, 8.r., Moja vizija pravednog društva, mentorica: Mirna Gjuraš Car, Arduana Dervišević, 8. r., Problematika instagrama kao načina života, mentorica: Patricia Rašica Čurčija) te skupnom dramsko-scenskim izvedbom (S. Škrinjarić: Planet plavoga i zelenoga pajaca, Dramska skupina OŠ Cavtat, mentorica: Jelena Sukurica.

        

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2024. 10:38

Dan ružičastih majica

Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači. Danas, 28. veljače 2024. je Dan ružičastih majica, odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava diljem svijeta, pa tako i u našoj školi. Naše zajedničke poruke su:

Budi prijatelj, a ne nasilnik!

Sila je oružje slabih, a nenasilje oružje jakih!

Nasilje boli, nećemo ga u školi!

 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2024. 18:45

Terenska nastava učenika PŠ Čilipi i PŠ Komaji: Čitam i skitam

Učenici 1. razreda PŠ Čilipi i 3. razreda PŠ Komaji ovaj mjesec posjetili su Narodnu knjižnicu Grad i Prirodoslovni muzej u Dubrovniku.

Prilikom posjete Narodnoj knjižnici učenicima su predstavljene osnove bontona u knjižnici: Čitam, posudim, čuvam i vratim. Tijekom obilaska prostorija knjižnice također su se upoznali s ostalim kulturnim i zabavnim sadržajima koje nudi knjižnica.

U Prirodoslovnom muzeju učenicima su se otvorile jednostavne spoznaje o povezanosti živog i neživog svijeta i važnosti očuvanja životnih staništa na Zemlji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2024. 11:46

Četvrtaši svojim šarenilom obojili sivi utorak

Danas je bio zadnji dan karnevala koji su učenici četvrtih razreda proveli u plesu i veselju. Plesom, pjesmom i šarenilom svojih maski obojili su sivi dan u polupraznom Cavtatu. Svako lice je svoju masku imalo, a svaka maska najljepšu priču u kojoj su dječaci bar na jedan dan postali superjunaci, a djevojčice princeze ili Barbie. S današnjim danom se pozdravljamo s maškarama i radujemo im se i dogodine.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 13. 2. 2024. 12:01

Dani sigurnijeg interneta za učenike sedmih i osmih razreda

 Dani sigurnijeg interneta su među najvažnijim danima u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježavaju se svake godine u veljači. Prilika je to da se podsjetimo zašto je biti dobro informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara. Povodom toga u našoj školi su učenici sedmih i osmih razreda imali predavanje o sigurnosti na internetu. Zamjenik načelnika Policijske postaje Gruda, Robin Bojo, prezentirao je i pobliže objasnio razne prijevare i zamke koje vrebaju na internetu te uputio učenike kako se zaštititi od istih.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2024. 14:04

Maškarana zabava učenika 1. do 3. razreda

Jučer je u našoj školi bilo razigrano i veselo poslijepodne! Učenici 1. do 3. razreda su nakon velikog odmora imali svoju tradicionalnu maškaranu zabavu. Šarenilo maski uljepšalo je svaki kutak škole. Počeli su Razgovorom vesele i tužne maske, nastavili zabavnim igrama uz plesne korake poznatih pjesama. Sve što je lijepo kratko traje, tako je krajem nastave završila još jedna vesela zabava!  Više pogledajte u našoj Fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 2. 2024. 10:37

Međuopćinska smotra LiDraNo 2024.

Osnovna škola Cavtat je i ove godine u Domu kulture u Cavtatu dragim susjednim školama Gruda i Župa Dubrovačka bila domaćin međuopćinske smotre LiDraNo. Nazočne je pozdravila ravnateljica Kate Kukuljica, a  smotru je otvorio načelnik Općine Konavle gospodin Božo Lasić. 

Učenici su pokazali veliku kreativnost u području literarnog, novinarskog i scenskog izričaja,  što je prosudbenim povjerenstvima otežalo odabir onih koji će imati priliku pokazati se na županijskoj razini Smotre. 

Oni najmotiviraniji pažljivo su i odvažno razgovarali s članovima povjerenstva o osobnom nastupu kako bi kvaliteta budućih nastupa bila još bolja. 

Zahvaljujemo se prosudbenom povjerenstvu u sastavu: Ljubica Brailo, Mariela Marković, Tajana Ivanković Martić (literarni izraz), Lidija Crnčević, Davor Novevski (novinarski izraz), Angela Bulum, Nika Lasić, Ivan Kušelj (dramsko-scenski izraz).

 

REZULTATI MEĐUOPĆINSKE SMOTRE LIDRANO 2024.

OŠ Cavtat, OŠ Gruda i OŠ Župa Dubrovačka

Za Županijsku smotru LiDraNo 2024. stručno povjerenstvo izabralo je sljedeće:

Literarni radovi:

Kratak vodič za preživljavanje blagdana,  6. razred, OŠ Župa Dubrovačka

Tajanstveni svijet knjiga,  6. razred, OŠ Cavtat

Tama,  8. razred, OŠ Gruda

Zadnji zvuk bučne tišine,  8.razred, OŠ Župa Dubrovačka

 

Novinarski radovi:

Osvrt na Kimetsu No Yaiba,  8.razred, OŠ Cavtat

Moja vizija pravednog društva,  8.razred, OŠ Cavtat

Problematika instagrama kao načina života,  7. razred, OŠ Cavtat

 

Pojedinačni dramsko-scenski nastupi:

1. Petra Marasović, 5. razred, OŠ Gruda (O. Savičević Ivančević: "Zaljubljena u čitav svijet")

Mentorica: Marijana Šerkić Despot

2. Nora Cvjetković, 6. razred, OŠ Župa Dubrovačka (M. Rundek: „Letači srebrnih krila“)

Mentorica: Tanja Galjuf

 

Skupni dramsko-scenski nastupi:

1. Dramska skupina OŠ Župa Dubrovačka (Dramska skupina: "Pomirba krajnosti u dvije generacije")

Mentorica: Rebeka Milković

2. Dramska skupina OŠ Cavtat (S. Škrinjarić: "Planet plavoga i zelenoga pajaca")

Mentorica: Jelena Sukurica

 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2024. 12:41

Darujmo slikovnicu ili dječju knjigu do 13. veljače

Narodne knjižnice i njihovi dječji odjeli tradicionalno obilježavaju svjetski Dan darivanja knjigom 14. veljače. To je akcija prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica, koje će se potom darovati potrebitima, dječjim vrtićima, pedijatrijskim odjelima bolnica i ambulantama, dječjim domovima i sl.

Ogranak Cavtat i naša škola će iste prikupljati za Pedijatrijski odjel na Grudi.

Prihvatljive slikovnice i knjige  :
-sadržajem namijenjene djeci
- nove (nekorištene) ili malo korištene, ali u odličnom stanju

Knjige i slikovnice prikupljamo do 13. veljače.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 2. 2. 2024. 11:29

Božična čarolija u našoj školi

Božićnu priredbu ove godine upriličili smo u dvorani naše škole. Neizmjernoj radosti doprinio je veliki broj roditelja i obitelji koji su u pretrpanim blagdanskim događajima odabrali upravo školsku božićnu svečanost.

Blagdanski stol bio je ispunjen slasticama vrijednih ruku naših majki dok su mirisi i slasti kolača ispunjali dvoranu. Program je bio šarolik i veseo, od recitacija, božićnih čestitki, kratkih dramskih nastupa i veselih božićnih pjesama.

Posjetitelji su se dugo zadržali u razgovoru, čašćenju i međusobnom čestitanju.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2023. 12:44

Božićna zabava učenika 1. do 3. razreda

SLUŠAJTE LJUDI, NEŠTO VAM VAŽNO TREBAMO REĆI

RAZREDI PRVI, DRUGI I TREĆI

PJEVALI SU, PLESALI I VESELI BILI,

IZA ŠARENIH BOJA SVOJA LICA KRILI.

PARTY JE U RADOSTI I ZABAVI PROŠAO

BOŽIĆ SAMO ŠTO NAM NIJE DOŠAO.

VESELJE JE ISPUNILO NAŠU ŠKOLU,

ŽELIMO VAM SRETAN BOŽIĆ I GODINU NOVU!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2023. 12:06

Dan dubrovačkih branitelja

Dubrovnik se s tugom prisjeća 6. prosinca 1991. godine i najvećeg napada na grad u Domovinskom ratu. Na blagdan svetog Nikole prije 32 godine uz pretrpljene brojne ljudske žrtve Dubrovnik je obranjen. Prigodnim programom i ove godine se odala počast poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani grada. Na Srđu su prigodnim recitalima i pjesmom sudjelovale osnovne škole s područja Dubrovnika, Župe Dubrovačke i Konavala. Našu školu predstavljali su učenici 4. a i 4. b razreda i Kiara Lojić, učenica 6. d razreda s pjesmom „Dajem ti srce“  te učenice Iva Dukić, 8. c razred i Ana Laura Miletić, 6. d razred s recitacijom „Kako se piše pjesma o domovini“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2023. 12:53

Steam tjedan u OŠ Cavtat

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 30. 11. 2023. 12:09

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Sutra, 18. 11., državni je praznik kojim obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U našoj školi smo kao i svake godine raznim aktivnostima pridonijeli sjećanju na ratna stradanja, zahvalni što živimo u miru i slobodi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2023. 14:15

Učenici nižih razreda planinarili na Stražišće

Učenici 1., 2 i 3. razreda su jučer, 14. studenoga doživjeli nezaboravnu avanturu penjanja na Stražišće. Prvo odredište bio je Velji Do gdje su ih dočekali članovi HGSS-a: Mario, Kristijan, Alemka, Sandra i Marija s kojima su se južnom stazom uputili prema vrhu.

Pozorno su pratili sve znakove kojima je staza obilježena i nakon 50 minuta stigli su na cilj, vrh Stražišće, visine 701 metar. Gospodin Mario ispričao im je sve o avionskoj nesreći koja se dogodila 1996. godine. Doznali su sve o putovanju, što nositi na put, kome se javiti, kako ga organizirati i kome se javiti u slučaju nezgode na putu. Pogled je bio prekrasan te su ponovili i imenovali sve dijelove reljefa naših Konavala i ostalih dijelova županije koje su mogli vidjeti.

Spuštanje je proteklo u pjesmi i veselju. Pojedinci  su bili "malo" umorni, ali, ipak je pao dogovor da na proljeće opet kreću u novo istraživanje zavičaja u pratnji članova HGSS-a. Do tada svima jedan veliki planinarski pozdrav!

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2023. 12:10

Mama, budi zdrava!

Projekt "Mama, budi zdrava!" se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.  Cilj je potaknuti žena na brigu o zdravlju i redovite kontrolne preglede jer rano otkriveni rak je pretpostavka za izlječenje. Naša škola također se uključila u ovaj projekt jer nam je svima važno da mama bude zdrava!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2023. 13:46

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE KONAVLE I NAJAVA IZGRADNJE NOVE ŠKOLE

U subotu, 21. listopada, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle u dvorani na Grudi sudjelovali su učenici naše škole izvedbom stihova ovogodišnjeg laureata Luka Paljetka Duša Konavala. Stihove su izvodili učenici Mateo Milković, Klara Matilda Vujica i Ana Bako Nina Matuško. Učenike je pripremila učiteljica Jelena Sukurica.

Na sjednici je upriličeno i svečano potpisivanje ugovora o financiranju nove zgrade Osnovne škole Cavtat. Ugovor su potpisali ministar Radovan Fuchs i župan Nikola Dobroslavić, a sporazum o partnerstvu župan i načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Nepovratna odobrena sredstva su iz fonda MPO-a i cavtatska škola je prva za koju je potpisan ugovor o izgradnji i opremanju.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2023. 12:31

UČENICI OD 1. DO 3. RAZREDA OBILJEŽILI DAN OPĆINE KONAVLE

Učenici od 1. do 3. razreda naše Matične škole u petak su na početku nastave zajedno imali sat o svom zavičaju. Gledajući film o Konavlima još jednom su ponovili da žive u najljepšem dijelu svijeta, a recitirajući su otkrili kakve su Konavle kad sunce zri. Pjesmom Konavočice mala izrazili su svu svoju ljubav prema rodnom kraju. Na kraju su pogledali nagrađivani film "Come home".

 

 

Konavle lijepe,  svjetlosti moja
moj rodni kraju, dubravo sna
lijepa su tvoja zelena polja
u tvome krilu, na tvojoj vodi, moj život sja.

U tvojoj sreći i moje sreće ima
u tvojoj tuzi živi moja bol
i bilo ljeto, bila ljuta zima
za mene čuvaš postelju i stol.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2023. 09:49

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učenici od 1. do 4. razreda Matične škole su, već, tradicionalno održali izložbu za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon recitacije slijedila je molitva i zajedničko blagovanje raznovrsnih mirisnih proizvoda koje su učenici umijesili i ispekli sa svojim roditeljima. Svatko je za sebe izabrao najbolje, ali najukusniji proizvod nisu uspjeli odabrati. Pogledajte izložbu, sigurno ćete otkriti zašto. Još jednom velika hvala našim mamama i bakama!

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2023. 09:31

KRAVATA - NAJLJEPŠA PRIČA U HRVATA

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga je Academia Cravatica proglasila da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.

Budući da smo i mi jako ponosni na kravatu, danas su učenici od 1. do 4. razreda obilježili taj dan nošenjem kravata, likovnim radionicama i uređenim panoima.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2023. 16:49

Projektni dan u prirodi za učenike 5. do 8. razreda

U ponedjeljak, 9. listopada, učenici od 5. do 8. razreda će provesti dan u prirodi.

Učenici će se kao i svako jutro u isto vrijeme ukrcati na autobus te će ih vozači umjesto u školu odvesti na mjesto okupljanja na Zvekovici.

Okupljanje je u 7.30 sati ispred igrališta na Zvekovici, a u 7.45 sati krećemo pješačiti prema velikom nogometnom igralištu u Čilipima.

Učenici trebaju nositi samo vodu, marende će dobiti kao i svaki drugi dan. Obući se slojevito, a na noge obuti zatvorenu obuću.

Povratak je autobusima u 12.15 sati iz Čilipa.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2023. 11:11

TRI GENERACIJE OLIMPIJACA U ŠKOLI

Dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora je 10. rujna, te smo tim povodom u našoj školi ugostili 3 generacije vaterpolista nositelja olimpijskih odličja s predsjednikom Vaterpolo kluba Cavtat Gašparom Butiganom.
Naši gosti bili su najbolji golman svijeta Luko Vezilić, nositelj srebrne medalje iz Moskve 1980. godine, vaterpolist Juga i reprezentativac, sportski direktor VK Jug Goran Sukno sa zlatnom olimpijskom medaljom iz Los Angelesa 1984., te Maro Balić nositelj zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. godine. Svi su oni jedan drugom bili uzori kao i onima koji su se ispričali jer danas nisu mogli biti s nama, a to su Miho Bošković i Paulo Obradović.
Druženje je započelo i završilo uz cavtatsku himnu vaterpolu Od Ferala sve do ponte ne dajemo nikom konte…

Učenici su pripremili pitanja te se iz odgovora potvrdilo da je bilo koji sport važan i koristan, te su gotovo svi učenici u dvorani podigli ruku da i sami treniraju. Učenicima je naglašeno da je škola vrlo važna i da treba biti na prvom mjestu, a onda i sport uz što više tjelesne kulture u školi.

Vrijeme je bilo kratko za nabrojiti sve uspjehe, rezultate, odličja i priznanja naših sugovornika koje su zaslužili kroz svoje sportsko djelovanje. Urezuje se u sjećanje i rečenica koju je izrekao gospodin Sukno da je „bubicu“ kako će jednom biti olimpijac odredio kao svoj cilj još u desetoj godini te je time potaknuo učenike da i oni tako odrede, a uz jaku motivaciju i cilj stižu i medalje.

Spomenuli smo brojne bivše učenike naše škole i entuzijastične trenere cavtatskog kluba koji su i u drugim područjima života uspješni. Njihovi sportski rezultati zadužili su Hrvatsku te će se o svim ovim talentima ostati zauvijek zapamćeni i zapisani u povijesti sporta.  

Svi sugovornici su se izvrsno snašli u razgovoru s učenicima napustivši svoju jutarnju rutinu, iz zone komfora podno skalina svetoga Nikole, čime smo bili iznimno počašćeni i ovim se putem još jednom zahvaljujemo.
 

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2023. 13:22

Neobičan prvi tjedan škole za učenike 1. do 4. razreda

Učenici od 1. do 4. razreda su prvi tjedan škole proveli uz more i s morem, uz moto More na tisuću načina. Otkrili su prelijepu plažu u Čistoj luci, čiji su žali bili podloga za oslikavanje morske teme. Posjetili su Knjižnicu u Cavtatu, poslušali priču Kako se voli more, koju je napisao i oslikao dječak Tonko Pavičević i izrađivali brodove od starih knjiga. Učenici su s profesoricom Dinkom Lale sa Sveučilišta u Dubrovniku izvodili pokuse i naučili kakve je more boje, kako nastaju valovi, što pluta, a što tone, koliko u našem moru ima kapljica, zašto je more slano, ... Najvažnije što smo  zapamtili je da nam more daje život i da ga moramo čuvati. 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2023. 15:14

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Nova školska godina  2023./24. je na pragu, a početak nastave odbrojava se u satima. Prvi nastavni dan je u ponedjeljak, 4. rujna 2023.

Spremni smo za novi svečani početak. Učenici Osnovne škole Cavtat 1.-3. razreda  u matičnoj školi  nastavu će pohađati poslijepodne s početkom u 13,30  sati, a učenici 4. - 8. razreda ujutro s početkom od 7,45 sati.

U područnim školama Čilipi, Komaji, Gabrili, Stravča i Močići nastava će se od prvog nastavnog dana održavati ujutro od 8,00 sati.

U PŠ Čilipi produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda održava se u produžetku redovite i izborne nastave i traje do 16,30 sati.

Prozivka učenika 5. a b i c razreda bit će u petak, 1. rujna  u 8:30 sati u sportskoj dvorani. Istoga dana nakon prozivke roditelji i učenici preuzet će udžbenike za ovu školsku godinu.

Roditeljski sastanci održavat će se u skladu s obavijestima razrednika tijekom prva dva tjedna nastave, a za prve i osme razrede do polovice prvoga tjedna nastave.

Roditeljski sastanak za učenike 1. razreda MŠ održat će se u ponedjeljak, 4. rujna u 12,00 sati.

Prvog dana nastave učenici će dobiti  udžbenike i radne bilježnice,  a roditelji će potpisanu izjavu o preuzimanju vratiti sljedeći nastavni dan.

Svi učenici 4. do 8. razreda imaju svečani početak nastavne godine u 8  sati u školskoj sportskoj dvorani.

Organizirani prijevoz je u uobičajeno vrijeme na autobusnim stanicama:

7,00 - Duba Konavoska

6,55 - Komaji (Vlahotine)

7,00 - Vignji

6,45 - Gabrili

7,10 - Zvekovica - Obod

7,05 - Čilipi (pošta)

6,55 - stanica u Grušićima

Povratak je u 10,00 sati.

Učenici 1. do 3. razreda također započinju prvi nastavni dan u školskoj sportskoj dvorani u 10,30 sati. Organizirani prijevoz je u 10,10 sati na autobusnim stanicama. Povratak je u 12,00 sati.

Nakon uvodnog pozdrava svi učenici idu s razrednicima u svoje učionice.

Plan  prehrane po tjednimaNastavljamo s orginiziranom prehranom za učenike svakog nastavnog dana. Molimo roditelje da se jave razrednicima ukoliko ne želite da vaše dijete koristi prehranu u školi ili ako imate posebne prehrambene zahtjeve. 

VOZNI RED 

RASPORED SATI, 4. rujna (ISPRAVLJENA VERZIJA ) (5.-8. razred)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 8. 2023. 14:11

Dan Osnovne škole Cavtat

Jučer, 20. lipnja u poslijepodnevnim satima proslavili smo Dan škole u Domu kulture u Čilipima bogatim programom u kojem su sudjelovali učenici i učitelji naše škole kao i voditelji izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

Na samom početku svečane priredbe ravnateljica je uputila čestitku učenicima i zaposlenicima škole istaknuvši dio uspjeha škole u području različitih aktivnosti u kojima je škola sudjelovala. Prisutnima se obratio i načelnik Općine Konavle gospodin Božo Lasić te zaželio puno uspjeha učenicima u daljnjem školovanju i aktivnostima.

Učenicima  i mentorima dodijeljene su pohvalnice i zahvalnice  za ostvarene uspjehe na  županijskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje koje dodjeljuje Upravni odjel za kulturu  i sport Dubrovačko-neretvanske županije. Ekipa Školskog sportskog društva Osnovne škole Cavtat u malom nogometu do 6. razreda preuzela je priznanje za osvojeno 3. mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a državni prvaci državna priznanja za 1. mjesto u Republici Hrvatskoj.

U programu su sudjelovali svi učenici kako matične tako i područnih škola. Zbor svih učenika četvrtog razreda otkrio je svu moć zajedništva. Iznova smo se  podsjetili stihova Ratka Zvrka, a uglazbljena pjesma Konavočica Luka Paljetka razgalila je srca roditelja, baka i djedova te učenika u publici. Zaplesali smo uz prekrasne plesne točke Plesnog studija Lazareti, dvije  plesne grupe ZUMBA KIDS te Cavtatskih mažoretki kojima se ovim putem zahvaljujemo na sudjelovanju u najsvečanijem danu naše škole.

Preostalo nam je još da svima poželimo dugo i veselo ljeto.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2023. 13:32

Zlatna medalja u futsalu na prvenstvu Hrvatske!!!

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava naša škola je izborila nastup i predstavljala Dubrovačko-neretvansku županiju ekipom dječaka 7. i 8. razreda u futsalu. Ekipu škole čine Toni Novak (kapetan), Ante Krilanović (golman), Ivano Kutlić, Juraj Novaković, Valenko Nikolovski, Hrvoje Stjepović, Matias Zammit, Marin Miličić, Marino Dučić, Ivano Lončar (nije bio na državnom) i Ivan Puljić (mijenjao Lončara na županijskoj razini). Na prvenstvu, koje se održalo u Poreču, odigrali su pet utakmica te su do kraja ostali neporaženi. Bio je to put do zlatne medalje koju su zasluženo osvojili  s kojom se vraćaju u Cavtat. Najboljim igračem turnira proglašen je Ivano Kutlić.

Njihovi treneri su Zlatko Raguž i voditelj ŠSD Boris Obradović, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture.

Posebno se veselimo jer je ovo prva zlatna medalja nakon dugo vremena u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. 

Čestitamo svim učenicima, trenerima i roditeljima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2023. 13:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Društvene mreže


I mi sudjelujemo!


NOVO!

Priloženi dokumenti:
razredi skupno (8).pdf


VOZNI RED


Dokumenti

 

 

 

 

 

 

 


Upisi u srednju školu

     N O V O S T I!    


Vježbajmo!


Brošure

 


AKTUALNOSTI

 

 

 

 

 

 


Dabar


PseudoDabar

Uključenje u virtualnu učionicu za sve učenike osnovne škole


Čitajte o Konavlima

 


Školstvo

 

 

 

preskoči na navigaciju