preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
BUDUĆA ŠKOLA

            smileysmileysmiley
  

Zlatni status

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 12. 2013.

Ukupno: 401587
Ovaj mjesec: 1446
Ovaj tjedan: 368
Danas: 24
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Kako mi se čini e-dnevnik
ONE YEAR IN ENGLAND

VrtimZdraviFilm opet u školi

Vijesti - Osnovna Škola Cavtat

OBAVIJEST ZA UPISE U SREDNJU ŠKOLU 2017./18. GODINE

Dragi roditelji i učenici osmog razreda!

Ministar znanosti i obrazovanja donio je Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.

Postupak upisa provodi se uz pomoć Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, a za tu namjenu dostupan je specijalizirani internetski servis na adresi: https://www.upisi.hr/upisi/ (NISpuSŠ).

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!" na web lokaciji:

http://www.skole.hr/ucenici/upisi-ss-2017-2018?news_hk=5945&news_id=14532#mod_news

Detalje o upisima pogledajte u opširnije, kao i priložene dokumente.


Učenici i ove godine trebaju odabrati najviše 6 škola te ih poredati prema prioritetu.   Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi program obrazovanja koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom.    

Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na program obrazovanja koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Potrebno je  posebno voditi brigu jesu li svi programi obrazovanja na listi prioriteta poredani prema željama i mogućnostima učenika jer nakon zaključavanja odabira programa odnosno škola, nikakve izmjene više neće biti moguće.

Nakon što odaberu školu sukladno afinitetima i mogućnostima, učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole. 

Za upis u I. razred srednje škole kandidatima se vrednuju i boduju zajednički, dodatni i poseban element.

Zajednički element za upis kandidata u gimnazijske programe i programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od najmanje četiri godine čine prosjeci zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja, zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta hrvatski jezik ,matematika i prvi strani jezik te triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja u pojedinim obrazovnim programima od kojih su dva propisana Popisom predmeta posebno važnih za upis koji je sastavni dio Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, a jedan samostalno određuje srednja škola od obveznih nastavnih predmeta koji se uče u osnovnoj školi. Na takav način moguće je steći najviše 80 bodova.

Dodatni element vrednovanja čine sposobnosti, darovitosti i znanja kandidata koja se dokazuju i vrednuju na temelju provjere znanja, rezultata na natjecanjima u znanju i sportu, dok poseban element vrednovanja čini uspjeh kandidata koji su ostvarili u otežanim uvjetima obrazovanja, kao što je zdravstvene teškoće njega ili njegovih roditelja, život bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi i dugotrajna nezaposlenost roditelja. 

U ljetnom upisnom roku kandidati će se moći početi prijavljivati 25. svibnja, početak prijava obrazovnih programa bit će 26. lipnja, kada je i rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika, odnosno stručno mišljenje HZZ-a i ostalih dokumenta kojima se ostvaruju dodatna prava za upis.

Dan kasnije završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere.                                                  

   Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata trajat će od 3.lipnja  do 7.srpnja.                                                                                                                     

Posljednji  dan za podnošenje prigovora na unesene osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis je od 6.srpnja -7.srpnja 2017. Dana 10. srpnja, brišu se s lista kandidata oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete te slijedi zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica.

Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica je 12. srpnja.                                                                   

Objava konačnih ljestvica poretka bit će 13. srpnja, objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok 19. srpnja, a službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok 21. kolovoza.                                     

Na mrežnoj stranici Upisi.hr od samoga početka prijava programa obrazovanja bit će moguće pratiti bodovno stanje za svaki prijavljeni program obrazovanja svakoga kandidata. Ako kandidat nije zadovoljio potrebne preduvjete za upis nekoga od prijavljenih programa, to će biti vidljivo na detaljnome prikazu bodovanja za prijavljeni program obrazovanja u svakome trenutku.                                                                                          

Na temelju javne objave konačnih ljestvica poretka učenik ostvaruje pravo upisa u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018, a svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na obrascu koji je dužan dostaviti u srednju školu u predviđenom roku.

Želim Vam puno uspjeha,

Jelena Prohaska,pedagoginja

https://www.upisi.hr/upisi/

https://mzo.hr/hr/pravilnik-o-izmjenama-dopunama-pravilnika-o-elementima-kriterijima-za-izbor-kandidata-za-upis-u

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Prohaska   datum: 24. 5. 2017.

Tražilica

Kanal OŠ Cavtat

Pratite nas i na YouTube kanalu naše škole.


DOKUMENTI


Zlatni status

    Eko škola 2004.-2014.        

 

 


 

 

http://os-semovec.skole.hr/upload/os-semovec/images/static3/1299/Image/n5s-proziran.gif


Obvezni udžbenici

Priloženi dokumenti:
Udzbenici.xlsx


ZRCALO 2017.


KONAVLE I OKOLICA

 


BROŠURA ZA RODITELJE


ŠKOLSTVO

 


RAZNO


TRAŽILICE

preskoči na navigaciju