preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
UTRKA ZA NEVIA!

BUDUĆA ŠKOLA

             smileysmileysmiley
  

Zlatni status

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 12. 2013.

Ukupno: 354502
Ovaj mjesec: 1368
Ovaj tjedan: 492
Danas: 14
Anketa (mala)
Kako mi se čini e-dnevnik
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Javna nabava
Vijesti - Osnovna Škola Cavtat

ZAJEDNO MOŽEMO SVE!

JAVNI POZIV za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko -neretvanska županija u 2017./ 2018. školskoj godini

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 3. 8. 2017. 14:36

BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Skupština Dubrovačko-neretvanske županije, na prvoj sjednici održanoj 7. srpnja 2017. godine donijela Odluku o nabavci obveznih školskih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija. 

Sukladno potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava od strane Dubrovačko-neretvanske županije za potrebe provedbe Odluke o nabavci obveznih školskih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola za 2017./18. šk.god.

OBAVJEŠTAVAMO RODITELJE

1. Ukoliko ste ipak već izvršili narudžbu udžbenika za učenika prvog razreda otkažite ju, Škola nije u mogućnosti nadoknaditi roditelju plaćene račune.

1. Roditelji će u Školi za svoje dijete,  "prvaša" preuzeti   obvezne udžbenike   na početku nastavne godine, a o točnom vremenu   ćete biti obaviješteni putem ove mrežne stranice  i informacija na vratima naše Škole.

2. Prilikom preuzimanja udžbenika  roditelj/skrbnik  potpisuje Izjavu kao dio  Zapisnika  o povratu besplatnih udžbenika. Udžbenici se vraćaju  najkasnije zadnji dan nastave uz predočenje Zapisnika.

3. Učenici koji će tijekom školske godine promijeniti školu/program dodijeljene udžbenike vraćaju u školu koju trenutno pohađaju, uz predočenje zapisnika o preuzetim udžbenicima iz prethodne škole/programa.

Veselimo se lijepoj brojci prvaša, 67 učenika surprise Osnovne škole Cavtat u čijem sastavu je i pet područnih škola, a svaka upisuje prvaše,  dobit će besplatne udžbenike. wink

 

U prilogu: Odluka

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 11. 7. 2017. 09:38

VK Cavtat dobitnici brončane medalje na Kupu Hrvatske

S ponosom obavještavamo kako su vaterpolisti Vaterpolskog kluba Cavtat, generacija rođenih 2005. i mlađi osvojili brončanu medalju na Kupu Hrvatske održanom 13.-16. srpnja 2017. u Zagrebu.

Čestitamo im!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 17. 7. 2017. 12:12

ŽUPAN S MINISTRICOM ŽALAC O POTREBI IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA OSNOVNE ŠKOLE CAVTAT

Jučer, 11. srpnja u Palači Ranjina održan je sastanak župana Nikole Dobroslavića s ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijelom Žalac na kojem su sudjelovali i saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin, zamjenica župana Žaklina Marević, načelnik Općine Konavle Božo Lasić, ravnateljica naše škole Kate Kukuljica, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Orlanda Tokić i Jelka Tepšić, ravnateljica županijske razvojne agencije Dunea Melanija Milić te ostali predstavnici Ministarstva, Županije i Općine.

Na sastanku su razmotrene potrebe u rješavanju prostornih problema u obrazovanju i mogućnost financiranja njihovih projekata. Poseban naglasak stavljen je na Osnovnu školu Cavtat koja je prioritet Dubrovačko-neretvanske županije s obzirom na njeno izuzetno loše stanje. Ministrica Žalac i saborski zastupnici iskazali su spremnost i pomoć u pronalasku načina financiranja izgradnje novog objekta ove škole.

Osnovnu školu Cavtat nakon sastanka u Dubrovniku su  posjetili u pratnji saborske zastupnice Sanje Putice i pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin s predstavnicima Općine Konavle. Cilj posjete našoj školi je uvid u prilike u kojima se održava nastava.

http://www.edubrovnik.org/fotogalerija/zupan-s-ministricom-zalac-projektima-obrazovanju/

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 12. 7. 2017. 10:53

UPISI

Danas, 13. srpnja od 12:00h dostupne su UPISNICE za srednje škole na stranici Upisi.hr.

Ispišite svoju upisnicu i odnesite je u određeno vrijeme u srednju školu koju ste odabrali.

Ukoliko niste u mogućnosti ispisati dokument dođite do škole sutra čim prije.

                                          Povjerenstvo za upis u srednju školu

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 7. 7. 2017. 10:27

LJETNO RADNO VRIJEME ŠKOLE

Škola je otvorena svakim radnim danom od 7,00 do 13,00 sati.
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 26. 6. 2017. 08:57

RAZMJENA UDŽBENIKA

Dragi učenici i roditelji,

budući da udžbenici za školsku godinu 2017./2018. ostaju isti kao i ove školske godine, obavještavamo vas da udžbenike možete donijeti na razmjenu svaki radni dan u jutarnjim satima u predvorje škole.

Hvala onima koji su ostavili udžbenike, dođite i potražite, možda nađete one koji su vam potrebni.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 29. 6. 2017. 11:08

DODJELA ZAHVALNICA VEZILJAMA RADIONICA KONAVOSKOG VEZA

U Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima u ponedjeljak, 12. lipnja, organiziran je susret svih polaznika i voditelja programa održanja umijeća izrade konavoskog veza.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Konavala Antonia Rusković Radonić dodijelila je zahvalnice polaznicima radionica, a prigodne poklone i zahvalnice voditeljima volonterima.

Nosioci zaštite umijeća izrade konavoskog veza su uz Zavičajni muzej Konavala, Maticu hrvatsku ogranak Konavle te AR atelier i OŠ Cavtat i OŠ Gruda koje su tijekom 2016. i 2017. godine organizirale obuku za učenike. Voditeljice u OŠ Cavtat bile su Anita Radović i Katarina Radović, voditeljica radionice u Zavičajnom muzeju Konavala bila je Kate Miljanović, a voditeljica u OŠ Gruda Marija Prlenda.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 16. 6. 2017. 11:53

DAN ŠKOLE 9. LIPNJA

U petak, 9. lipnja u našoj školi obilježili smo  Dan škole. Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 

 

 

 

Dragi roditelji, dobrodošli ste u ponedjeljak 12. lipnja u 18,00h u Zavičajni muzej u Čilipima na dodjelu potvrda učenicima i voditeljima o sudjelovanju u  radionici Umijeće izrade konavoskog veza školske godine 2016./17. Dodjela je za sve učenike Osnovne škole Cavtat i Gruda. Vidimo se!

                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 8. 6. 2017. 10:49

PROJEKT "GUMNO"

Projekt  "Gumno" nedavno je osvojio treću nagradu na Natječaju kulturne baštine. Razlog je to zbog kojeg je gumno ponovno bilo u središtu pozornosti učenika 1. do 4. razreda naše škole koji su taj konavoski motiv crtali, fotografirali, oblikovali, pisali pjesme i sastave.

Na završnoj prezentaciji projekta u predvorju škole, uz nazočnost načelnika općine Konavle Boža Lasića i direktora Turističke zajednice općine Konavle Frana Herendije, bilo je baš kao nekada na gumnu - pjesma i veselje.

Fotografije sa završne priredbe možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 12. 6. 2017. 12:34

OBAVIJEST ZA UPISE U SREDNJU ŠKOLU 2017./18. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji i učenici osmog razreda!

Ministar znanosti i obrazovanja donio je Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.

Postupak upisa provodi se uz pomoć Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, a za tu namjenu dostupan je specijalizirani internetski servis na adresi: https://www.upisi.hr/upisi/ (NISpuSŠ).

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!" na web lokaciji:

http://www.skole.hr/ucenici/upisi-ss-2017-2018?news_hk=5945&news_id=14532#mod_news

Detalje o upisima pogledajte u opširnije, kao i priložene dokumente.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 24. 5. 2017. 11:11

Webinar za sve učenike koji upisuju 1. razred srednje škole

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 22. 5. 2017. 10:47

Tužno sjećanje

na gospodina Mirka Prpića

U nedjelju 14. svibnja stigla je vijest o smrti dugogodišnjeg trenera  stolnog tenisa i vanjskog suradnika naše škole gospodina Mirka. 

Bili smo počašćeni živjeti u vremenu u kojem je odgajao  sportskim i  ljudskim vrijednostima brojne generacije stolnotenisača sve do zadnjeg dana svoga života. Ostaje nam u sjećanju kao primjer pedagoga i čovjeka koji je došavši iz Požege svoj životni put ostvario u Konavlima neiscrpno radeći s djecom uputivši ih spremne u natjecanja do vrhunskih rezultata.

Nije li apsurd, danas je u školu stigao novi stol za stolni tenis. 

Nadamo se da će Mirkovi učenici nastaviti dijeliti dobiveno od njega, toliko mu ostajemo zahvalni i dužni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 17. 5. 2017. 13:00

NOĆ KNJIGE 2017.

U spomen smrti dvojice književnih velikana Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa,  23. travnja slavi se Svjetski dan knjige. Šestu godinu zaredom imali smo čast pridružiti se stotinama škola, knjižnica i drugih ustanova u obilježavanju Noći knjige koja je u našoj školi održana 24. travnja 2017.

Više u OPŠIRNIJE. Kako nam je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 26. 4. 2017. 11:59

PONOSNI SMO: VJEŠTINA IZRADE KONAVOSKOG VEZA PRENOSI SE DALJE

Drugu godinu za redom u okviru izvannastvnih aktivnosti u našoj školi prenosi se vještina izrade konavoskog veza djevojčicama koje su odabrale dva puta tjedno provesti vrijeme s iglicom, koncem, škaricama u ruci  i što je najvažnije s dosta strpljenja i volje. Podučavanje se provodi uz pomoć Matice Hrvatske Ogranka Konavle kao i prethodne godine. Učenici se u vezenju podučavaju i u Čilipima u Zavičajnom muzeju. U školskom okruženju dva puta tjedno s učenicama su vrsne vezilje  Anita i Katarina Radović koje rado dio svog vremena podrede prenošenju ove tradicijske vrijednosti baštine Konavala.

Dakako, spremamo se za izložbu pred kraj školske godine o kojoj ćete saznati više kad za to dođe vrijeme.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 29. 3. 2017. 15:16

KONAVOSKI OSMAŠI U VUKOVARU

Jučer, 21. ožujka učenici osmih razreda su se u ranim jutarnjim satima uputili u Vukovar.

U sklopu obrazovnih aktivnosti, Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provodi projekt Posjet osmih razreda Vukovaru kojemu je cilj  učenike osmih razreda, kroz dvodnevne posjete Vukovaru, poučiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira i radionice. Ministarstvo branitelja  financira smještaj, prijevoz i prehranu. Učenici su na inicijativu roditelja prikupljene kutije hrane i higijenskih potrepština u školi  donirali Udruzi Duga koja pomaže obiteljima s područja Vukovara kojima je pomoć potrebna. Na kvizu znanja o ratnim događanjima osvojili smo prvo mjesto. Nagradu kvizašima Robertu Vrenku i Marinu Runji  uručio je i predavač Škole mira za našu grupu Splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić.

U fotogaleriji pogledajte fotografije naših učenika u Vukovaru.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 22. 3. 2017. 13:21

BRAVO! PET+ PRVIH MJESTA NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Svake godine učenici od 5. do 8. razreda imaju priliku prijaviti se na natjecanja po određenim postupcima iskazivanja sposobnosti, vještina i znanja pisanim i usmenim oblicima, pojedinačno ili u skupini. Na natjecanjima učenici sudjeluju dobrovoljno, priprema ih mentor učitelj ili stručni suradnik te svoje rezultate ima mogućnost predstaviti kroz vještine, sposobnosti i kompetencije u određenom području. Svrha je potaknuti i motivirati učenike da sudjeluju na međusobnom natjecanju s ostalim učenicima kao i sa samim sobom. U pravilu smotre i natjecanja imaju nekoliko razina: školsku, županijsku i državnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 14. 3. 2017. 11:09

OBAVIJEST RODITELJIMA O UPISIMA U 1. RAZRED

Poštovani  roditelji!

 

U :::OPŠIRNIJE::: možete pogledati detaljne upute vezane za upis djeteta u 1. razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 1. 3. 2017. 11:19

Prijevoz učenika Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

sredinom prosinca 2016. u Školu je od Dubrovačko-neretvanske županije, Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport stigla Odluka o odabiru novoga prijevoznika za prijevoz učenika Osnovne škole Cavtat za razdoblje od dvije godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 13. 1. 2017. 12:38

ZAHTJEV ZA UVRŠTENJE DJETETA NA POPIS DJECE DORASLE ZA UPIS U ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u  školskoj godini  2017./2018. da najkasnije  do 20. veljače 2017. godine podnesu zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u I.  razred osnovne škole na način  kako je određeno u sljedećim točkama ove Obavijesti.

Zahtjevi za upis djece dorasle za upis se podnose na obrascu „Zahtjev za  uvrštavanje djeteta na popis djece školskih obveznika“ koji je  dostupan i  na web stranici Ureda državne uprave (www.udu-dnz.hr). Ispunjeni Zahtjev za  uvrštavanje djeteta na popis djece školskih obveznika za upis u I.  razred osnovne škole treba dostaviti  za Osnovnu školu Cavtat kao  i za pripadajuće područne škole (Čilipi, Močići, Komaji, Stravča i Gabrili) roditelj, odnosno skrbnik

Osnovnoj školi Cavtat do 10. veljače 2017. na e-mail, osobno u tajništvo ili poštom na adresu:

ured@os-cavtat.skole.hr

__

Osnovna škola Cavtat

Stjepana Radića 3, 

20210 Cavtat

 

ili

Uredu državne uprave na e-mail, osobno ili poštom na adresu:

 ina.sutic@udu-dnz.hr 

__

Ured državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti

Vukovarska 16

20 000 Dubrovnik

u prilogu koje treba dostaviti i skeniranu osobnu iskaznicu  djeteta ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno  odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 13. 1. 2017. 17:04

BICIKLIJADA i PJEŠAČENJE 2017.

Biciklijada i pješačenje 2017 su iza nas. Fotografije pogledajte u galeriji. 

Proljetna kiša, vožnja biciklom i hodanje poljem, druženje i edukacija u „stvarnom“ okruženju intervencijskih službi učinili su ovaj dan ispunjen i drugačiji, uspješan. 

Motoristi i roditelji iz moto-kluba  Dvije rote i članovi Biciklističkog kluba Konavle doprinijeli su sigurnosti odvijanja biciklijade i pješačenja kao i primjerenoj edukaciji učenika kroz poligon.

Na igralištu na Zvekovici Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik u suradnji sa Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle organizirali su vježbe pružanja pomoći u spašavanja unesrećenih osoba iz različitih situacija  opremom koju postrojbe posjeduju. Učenici su iznimno bili zainteresirani u promatranju spremnosti u obavljanju vježbi pripadnika postrojbi. 

Roditeljima ma gdje bili smiley

Zahvaljujemo pekari Peco i Viva d.o.o.! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 13. 4. 2017. 12:41

ISKAZNICE HŠŠS-a

    

Od ove godine iskaznice će biti jedini važeći dokument za identifikaciju učenika na županijskim školskim sportskim natjecanjma, pa molimo voditelje školskih športskih društava da pravovremeno naprave pripreme za izdavanje iskaznica. Postupak pripreme traje manje od 1 minute a potpuno je besplatan pa nema razloga da se ne naprave iskaznice za sve učenike koji će nastupati, pa i one koji će možda nastupati na natjecanjima ŠŠD.

                               

Na ovoj stranici možete pronaći upute za izdavanje iskaznica HŠŠS-a (Hrvatski školski sportski savez), kao i poslati zahtjev za izdavanje:

VAŽNO! Kopiranjem poveznice u u adresno polje otvara se aplikacija za prijavu izrade iskaznice

https://prijava.skolski-sport.hr/Prijava/Iskaznice/Nova

http://www.skolski-sport.hr/iskaznice-h%C5%A1%C5%A1s-a.html

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Stanić  datum: 18. 12. 2012. 10:49

RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Što roditelji trebaju znati o roditeljstvu? 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Bašić  datum: 25. 9. 2009.

ŠKOLSKA HIMNA Vijest ima dokument u privitku

Školska himna
Ponekad smo tako ljuti što nas u nju vode puti
Svakog dana svakog tjedna i nije to samo godina jedna
Osam je godina to dugo traje al` puno toga u nama ostaje
Zato joj posvećujemo himnu ovu nek` dočeka s nama još godinu koju
I dok smo ovdje dišemo s njom i ponosno pjevamo Cavtatu svom
i ponosno pjevamo Cavtatu svom
Cavtate, Cavtate, Cavtate moj, Cavtate, Cavtate, Cavtate moj.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 2. 7. 2009.
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Upisi.hr


PROMETNA UČILICA 2015./2016.

Natjecanje kreće, krenite i vi!


 

 

http://os-semovec.skole.hr/upload/os-semovec/images/static3/1299/Image/n5s-proziran.gif


Obvezni udžbenici

Priloženi dokumenti:
Udzbenici.xlsx


Zlatni status

    Eko škola 2004.-2014.        

 

 


ZRCALO 2016.


KONAVLE I OKOLICA

 


ŠKOLSTVO

 


RAZNO


TRAŽILICE


PLESNI SHOW

preskoči na navigaciju