preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Nova škola

         smileysmileysmiley

    MINISTARSTVO

ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

       5. RUJNA 2018.

IZDALO  OSNIVAČU I ŠKOLI

        SUGLASNOST

NA IDEJNI PROJEKT ŠKOLE.
       

 

Akcijski plan

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 12. 2013.

Ukupno: 421733
Ovaj mjesec: 2139
Ovaj tjedan: 212
Danas: 67
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Kako mi se čini e-dnevnik
Prijevoz učenika

Zahvalni smo.

Vijesti - Osnovna Škola Cavtat

REZULTATI 7. LIKOVNOG NATJEČAJA VOLIM MLIJEKO

Već sedmu godinu zaredom Dukat nagrađuje 4 najbolja likovna rada učenika nižih razreda osnovnih škola koja će krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat trajnog mlijeka. Naša učenica Ana Dubretić dobila je PRIZNANJE Dukata d.d. za uspješno sudjelovanje u 7. kreativnom likovnom natječaju VheartLIM MLIJEKheart! 2018. godine.

Čestitamo Ani na sudjelovanju i dobivenom priznanju te se nadamo da će se dogodine više vas okušati u ovom lijepom natječaju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 18. 12. 2018. 12:58

Akcija MUP-a "Mir i dobro" 2018./2019.

Poštujući savjete iz  brošure MUP-a  za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima doprinijet ćemo  veselju  na  našim ulicama i mjestima kojima prolazimo.  Neka božićne pjesme ne zamijeni zvuk sirene. Predstavljaje akcije "Mir i dobro" 2018.

Pogledajte Antin video uradak "Mir i dobro" 2018./2019., ... "'ko šiša petarde".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 11. 12. 2018. 11:32

VEČER MATEMATIKE 6. PUT ZA REDOM

Jučer smo u kasnim popodnevnim satima održali još jednu Večer matematike. Na ugodnom druženju u raznim radionicama pripremljenim prema uzrastima učenika, sudjelovalo je 250 učenika razredne i predmetne nastave naše škole.

Podsjetimo se da je večer matematike skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Ovim putem se zahvaljujemo našem sponzoru Travel Free koji su i ove godine predivnim darovima obradovali naše učenike.

Radionice u kojima su učenici sudjelovali pogledajte u OPŠIRNIJE, a što smo sve radili jučer pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 6. 12. 2018. 17:22

PRVO MJESTO NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA

Danas je održano Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i Županijskog saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije.

Naši učenici Teofil Topić, Juraj Hrćan i Andrej Hrćan osvojili su prvo mjesto u stolnom tenisu te smo se još jednom svi podsjetili važnosti kulturnog i sportskog ponašanja  sportaša u čijem odrastanju sudjeluju treneri, roditelji, Škola i lokalna zajednica.

Još jednom im čestitamo na velikom, zasluženom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 4. 12. 2018. 12:30

Večer matematike 2018!

U utorak i srijedu, 4. i 5. prosinca održat će se Večer matematike za učenike i roditelje, a za sve su se pobrinuli učitelji koji vas pozivaju da se pridružite.

  :: opširnije :: 


objavio: Kate Kukuljica  datum: 4. 12. 2018. 08:41

Preuzmite ostavljenu odjeću

Dragi učenici i roditelji!

Ljubazno vam zahvaljujemo  što ćete preuzeti odjeću koja vam pripada, a koja je ostavljena u školskom prostoru od početka nastavne godine.

To jedino može biti vaša odjeća.

Zar je  potrebno iznova trošiti, odjeća koju ćete u školi preuzeti je nova, uredna i čista te samo čeka da ju uzmete?!

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 30. 11. 2018. 09:16

Informacije za roditelje u ponedjeljak 26. studenoga u 17:30h

Obavijest za  sve, a pogotovo za roditelje svih razrednih odjela 5.-8. razreda koji do sada nisu bili u mogućnosti obavijestiti se o postignućima učenika kroz informativne razgovore   u zakazano vrijeme da će to moći obaviti u skladu  sa Zakonom  u  ponedjeljak 26. studenoga u Osnovnoj školi Cavtat   u 17:30h. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 23. 11. 2018. 12:55

ORGANIZACIJA RADIONICE PLETENJA

Zavičajni muzej Konavala organizira radionicu pletenja i poziva zainteresirane učenike koji žele naučiti plesti da se jave na kontakte:

zmk@mgk.hr

020/772-249

i prema svom slobodnom vremenu predlože datume za održavanje radionica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 20. 11. 2018. 19:51

Naš Robert postao don Robert!

Bivši učenik naše škole Robert Karačić i još dva đakona u radosnom i sabranom ozračju primili su po rukama dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića sveti red đakonata  9. studenog u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Time je Robert postao don Robert. Na nedjeljnoj misi održao je prve propovijedi pred vjernicima svoje Župe sv. Nikole u Cavtatu.

Robert nas u školi redovito posjećuje kad je u Cavtatu te mu ovom prilikom od srca čestitamo.

Preneseno: dijelom s mrežne stranice Dubrovačke biskupije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 15. 11. 2018. 13:49

Sjećanje na ratna događanja

Na kraju nastavnog dana obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar. S nama su bili pripadnci Konvoske bojne,  zapovjednici Ivo Simović i Danko Raguž. Od njih smo saznali kakav je bio njihov ratni put te kako je važno voljeti svoju domovinu. Bio je to poticaj za brojna pitanja učenika. Nastavilo se onim što su učenici pripremili u razgovoru sa članovima svojih obitelji. Plakati, ratne novine, ostaci spaljenih predmeta, prezentacije, fotografije,  literarni radovi  vratili su sjećanja i osjećaje koje su proživjeli obitelji naših  učenika. Svaki razredni odjel je uz pomoć razrednika odabrao najprikladniji način za prezentiranje, a na kraju osmaši su istiha zapjevali pjesmu Ne dirajte mi ravnicu

I u mom mjestu Vukovar svijetli!

U subotu u 17 sati u Cavtatu nogostupom uz prilaznu cestu prerma centru Cavtata  kao i u Čilipima uz spomenik Konavoska mati, organizira se paljenje svijeća za Vukovar.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 15. 11. 2018. 13:33

Informatičko natjecanje Dabar 2018.

Ovaj tjedan se i u našoj školi se provelo Međunarodno natjecanje iz informatike Dabar 2018.

Dabar je osmišljen kako bi se svim učenicima  omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje,  koje  se  sastoji  od  niza  izazovnih  zadataka  osmišljenih  od  strane  stručnjaka  iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.
Natjecanje je održano u učionici informatike, a sudjelovali su učenici od 5. do 8. razreda.
Učenici već drugu godinu zaredom sudjeluju na ovom natjecanju  u kojem treba pokazati informatičke sposobnosti kao i sposobnosti logičkog razmišljanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 14. 11. 2018. 13:28

POŽURI, PRIJAVI SE! INFORMATIČKI KLUB F U T U R A POZIVA

Centar robotike i radionice robotike za učenike 5.-8. razreda u Dubrovniku, prijave još danas. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 10. 11. 2018. 13:32

Županijsko Natjecanje u čitanju naglas održano 8. 11. 2018.

Županijsko Natjecanje u čitanju naglas održano je u četvrtak, 8. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Natjecalo se 17 osnovnoškolaca u dvije kategorije za pobjedu i odlazak na šesto Državno Natjecanje u čitanju naglas.

Našu školu su predstavljale Nina Markoni, učenica 4. razreda i Marta Pandurić, učenica 6. razreda.

Već šestu godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad provodi županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas. Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.
 
O najuspješnijim čitačima naglas odlučivale su: Tajana Martić, Renata Zlatković i Srđana Šimunović. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.
 Rezultate natjecanja pogledajte u Opširnije.

Preneseno s Dulista.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 12. 11. 2018. 08:56

Radionica za učitelje "Kako uspješno učiti u online okruženju"

Učitelji, stručni suradnici i ravnateljica naše škole sudjelovali su na radionici Kako uspješno učiti u online okruženju koju provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja sa svojim partnerima u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa Škola za život.

U našoj školi održane su dvije radionice koje je vodio Nikša Guljelmović, učitelj informatike.  Radionica Kako uspješno učiti u online okruženju polaznicima omogućuje upoznavanje osnovnih značajki profesionalnog usavršavanja u online okruženju.

Uz praktično upoznavanje i početak korištenja sustava za upravljanje učenjem Loomen, polaznici radionice su se na praktičan način upoznali i s virtualnom učionicom u kojoj se odvijaju edukacije u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa Škola za život.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 12. 11. 2018. 08:36

OD DANAS JE LAKO ZAPAMTITI OKRUGLU BROJKU UČENIKA NAŠE ŠKOLE!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 5. 11. 2018. 15:12

OBILJEŽILI SMO DAN KRAVATE

Pano učenika 4 -ih razreda

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga je Academia Cravatica proglasila da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.

Budući da smo i mi jako ponosni na kravatu, jučer smo obilježili taj dan nošenjem kravata, likovnim radionicama i uređivanjem panoa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 19. 10. 2018. 11:57

SUNCE, SUNCE I TI SI SUNCE

 Povodom Svjetskog tjedna svemira jučer, 9. listopada u Domu kulture u Cavtatu održana je interaktivna radionica i predavanje za učenike od 1. do 3. razreda naše škole. Učenici su naučili puno novih i zanimljivih pojmova vezanih uz astronomiju s posebnim naglaskom na Sunce. Radionica se zvala   🌞🔆Sunce, sunce i ti si sunce!🌞🔆, održale su ju Dinka Lale, diplomirani inženjer elektrotehnike  i Josipa Vragolov, magistra bibliotekarstva. Na kraju radionice učenici su na balone oslikavali svoje viđenje sunca, a potom su pogledali crtani film. Bila je vrlo razigrana atmosfera i svi smo uživali u novim spoznajama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 10. 10. 2018. 13:04

DUNEA organizirala predavanje ‘Europska unija – zemlje i suradnja’

U sklopu Europskog dana suradnje, koji se obilježavao 28. rujna, djelatnice Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, Ivana Prce i Olja Trković, učenicima osmog razreda održale su kratko predavanje Europska unija – zemlje i suradnja, kviz znanja i natjecanje u pripremi EU projekata.

U cilju promocije Europskog dana suradnje, učenici su se u trajanju od dva školska sata imali prilike upoznati s projektima koje provodi DUNEA u sklopu međunarodnih projekata programa INTERREG, te njihovih aktivnosti koje povezuju europske organizacije, regije i stanovnike.

Nakon predavanja, uslijedila je kratka vježba Od ideje do projekta s nagradama za tim koji osmisli najbolji projekt, te kviz znanja s nagradom za najboljeg sudionika. Učenicima je bilo dopušteno korištenje i pretraživanje interneta u potrazi za odgovorima. Najboljim projektom, u kojem učenici zaista mogu sudjelovali i sami pokrenuti suradnju, proglašena je ideja o ‘razmjeni i sadnji cvijeća iz Francuske’ u dvorištu OŠ Cavtat.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 5. 10. 2018. 10:25

SVJETSKI DAN UČITELJA - 5. LISTOPADA

Svim učiteljima i stručnim suradnicima želimo sretan

Svjetski dan učitelja!

 

1994. godine UNESCO je utemeljio Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5. listopada u zemljama diljem svijeta.

Učitelji su oni koji nas usmjeravaju, ističu naše kvalitete i sposobnosti, prepoznaju sva dobra skrivena u nama! Oni su nam prijatelji, poticatelji naših ideja, oni koji nas pripremaju za sve sfere života.

Stoga je upravo ovaj dan prilika da svim učiteljima zahvalimo za njihov trud, ljubav i entuzijazam koji svakodnevno pokušavaju utkati u svoj plemeniti posao vrijedan divljenja, razumijevanja i poštovanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 5. 10. 2018. 10:15

RASPORED AKTIVNOSTI U ŠKOLSKOJ DVORANI 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je  RASPORED  korištenja dvorane za 2018./19. školsku godinu.

Članarina za školski športski klub je 50,00 kn mjesečno.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 25. 9. 2018. 12:19

RASPORED SATI 5. - 8. RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Objavljujemo (u prilogu) raspored sati za učenike od 5. do 8. razreda koji vrijedi do kraja školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 19. 9. 2018. 11:58

LIJEPA DONACIJA KNJIGA KNJIŽNICI OSNOVNE ŠKOLE CAVTAT

RIT Croatia je obilježila Međunarodni dan pismenosti u subotu, 8. rujna, 2018., u sklopu Globalnog dana vraćanja zajednici kojeg svake godine organiziraju diplomanti sveučilišta RIT diljem svijeta.

Ovom prilikom odlučili su organizirati akciju doniranja knjiga za potrebe školske knjižnice Osnovne škole Cavtat i Kluba 65+ koji djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

U akciju doniranja knjiga su bili uključeni diplomanti, studenti, profesori i osoblje RIT Croatia, kao i zainteresirani građani grada Dubrovnika. Nakon akcije, predstavnici RIT Croatia uručili su prikupljene knjige navedenim institucijama. U ime Osnovne škole Cavtat donaciju su preuzele knjižničarka Ivana Miletić te ravnateljica Kate Kukuljica.

Vesele nas novi naslovi u knjižnici te se još jednom zahvaljujemo na lijepoj donaciji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 18. 9. 2018. 11:41

OBAVIJEST RODITELJIMA: IZDAVANJE POTVRDA U ŠKOLI

Obavještavamo roditelje kojima trebaju različite potvrde koje izdaje

OŠ Cavtat da dostave na e-mail škole: ured@os-cavtat.skole.hr poruku koja će sadržavati:

ime i prezime učenika, razred i školu koju učenik pohađa i razlog izdavanja potvrde.

Potvrdu će roditelji moći preuzeti sljedećeg dana u tajništvu škole.

 

OSTVARIVANJE PRAVA NA POKAZ ZA PRIJEVOZ DO DUBROVNIKA

Učenici koji pohađaju umjetničku školu ili treniraju u nekom klubu imaju pravo na pokaz putem prijevoznika Libertas. Potrebno je prikupiti sljedeće:

1. potvrdu o pohađanju osnovne škole

2. potvrdu kluba / druge škole

3. fotografiju (ukoliko se pokaz dobiva prvi put)

4. 50 kn

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Miletić  datum: 31. 8. 2017. 09:34

ZAJEDNO MOŽEMO SVE!

JAVNI POZIV za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko -neretvanska županija u 2017./ 2018. školskoj godini

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 3. 8. 2017. 14:36

ISKAZNICE HŠŠS-a

    

Od ove godine iskaznice će biti jedini važeći dokument za identifikaciju učenika na županijskim školskim sportskim natjecanjma, pa molimo voditelje školskih športskih društava da pravovremeno naprave pripreme za izdavanje iskaznica. Postupak pripreme traje manje od 1 minute a potpuno je besplatan pa nema razloga da se ne naprave iskaznice za sve učenike koji će nastupati, pa i one koji će možda nastupati na natjecanjima ŠŠD.

                               

Na ovoj stranici možete pronaći upute za izdavanje iskaznica HŠŠS-a (Hrvatski školski sportski savez), kao i poslati zahtjev za izdavanje:

VAŽNO! Kopiranjem poveznice u u adresno polje otvara se aplikacija za prijavu izrade iskaznice

https://prijava.skolski-sport.hr/Prijava/Iskaznice/Nova

http://www.skolski-sport.hr/iskaznice-h%C5%A1%C5%A1s-a.html

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Stanić  datum: 18. 12. 2012. 10:49

RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Što roditelji trebaju znati o roditeljstvu? 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Bašić  datum: 25. 9. 2009.

ŠKOLSKA HIMNA Vijest ima dokument u privitku

Školska himna
Ponekad smo tako ljuti što nas u nju vode puti
Svakog dana svakog tjedna i nije to samo godina jedna
Osam je godina to dugo traje al` puno toga u nama ostaje
Zato joj posvećujemo himnu ovu nek` dočeka s nama još godinu koju
I dok smo ovdje dišemo s njom i ponosno pjevamo Cavtatu svom
i ponosno pjevamo Cavtatu svom
Cavtate, Cavtate, Cavtate moj, Cavtate, Cavtate, Cavtate moj.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Prohaska  datum: 2. 7. 2009.
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kanal OŠ Cavtat

Pratite nas i na YouTube kanalu naše škole.


Dokumenti


Zlatni status

    Eko škola 2004.-2014.        

 

 


 

 

http://os-semovec.skole.hr/upload/os-semovec/images/static3/1299/Image/n5s-proziran.gif


Obvezni udžbenici

Priloženi dokumenti:
Udzbenici.xlsx


Zrcalo 2017.


Čitajte o Konavlima

 


Brošura za roditelje


Školstvo

 


RAZNO


TRAŽILICE

preskoči na navigaciju